sadaya Kategori
EN

Anjeun aya didieu : Imah>wartos

Wilujeng tepang taun, koper roda!

2019-12-10 12

Roda dina koper? Sacara merenah, aranjeunna penting pisan pikeun anu ngumbara ayeuna. Tapi dina taun 1970, Bernard Sadow kasulitan ngajual ideu koper ngagugulung na.

"Kuring nunjukkeun ka unggal department store di New York City sareng seueur ngagaleuh kantor, sareng sadayana nyarios yén kuring gélo. 'Teu aya anu badé narik sapotong koper sareng roda dina éta.' Jalma-jalma ngan ukur henteu nyangka dina istilah éta, "saur Sadow.

Sadow, 85 taun, diideuan 40 taun ka pengker nalika anjeunna ngaliwat bea cukai di bandara di Puerto Rico, di jalan balik ti Aruba sareng pamajikan sareng murangkalihna.

Anjeunna gelut sareng dua koper ageung 27 inci anu kenceng, henteu kedah ditingali ku portir, nalika anjeunna ningali saurang lalaki ngoperkeun sapotong mesin dina platform roda.

"Anjeunna ngagaduhan mesin, sareng anjeunna ngan ukur ngadorong bari teu upaya, sareng kuring nyarios ka pamajikan, 'Éta anu urang butuhkeun! Kami peryogi roda dina koper. ' ”


Sadow was in the luggage business and is the former president and owner of U.S. Luggage, now part of Briggs & Riley Travelware.

Anjeunna ngagantelkeun opat kastor, sapertos anu dianggo dina batang, kana handapeun koper sareng nambihan tali anu fleksibel, sareng angkat ka pasar anjeunna angkat, sareng koper labuh di tukangeunana.

Saatos sababaraha minggu ditolak ti department store, kalebet Macy, Sadow rapat sareng wakil presiden Macy anu kagum ku ideu na.

Anu mésér Macy anu nembé nunjukkeun panto na satuju sareng bosna, sareng lahir hiji produk. Sadow ngalamar patén Amérika Serikat dina 1970, sareng di 1972, anjeunna dipasihan patén anu suksés munggaran dina koper roda. Macy ngical koper munggaran dina Oktober 1970.


Sadow nyepeng patén sakitar dua taun dugi ka pesaing ngabarengan sareng berhasil mecah patén, muka pasar kana koper roda.

Nya, koper roda munggaran éta, ogé, teu kuat. Goblog sareng tipping mangrupikeun masalah pikeun wisatawan anu narik koper ageung nganggo roda anu dipasang dina handapeun sempit.

Butuh ampir 20 taun kanggo sateuacanna salajengna dina ngagulung koper.


Ditarik kana dua roda ku gagang anu tiasa ditarik, koper hideung masalah standar dinten ayeuna dipanggihan dina akhir taun 80an ku pilot Northwest Airlines Bob Plath. "Rollaboard" na mangrupikeun mimiti perusahaan koper Travelpro.


Tapi roda anu mimiti, sareng koper anu nuturkeun parantos ngarobih cara perjalanan jalma. Naha nempatkeun roda dina koper mangrupikeun ideu anu paling saé pikeun Sadow?

"Éta salah sahiji," saurna, seuri.