Të gjitha kategoritë
EN

Ti je ketu : home>Lajme

Udhëzues për madhësinë e bagazhit me rrota

2019-12-10 63

Tota me rrota

Këto janë copa ideale për njerëzit që kërkojnë një bagazh të vogël me rrota për t'u transportuar në aeroplan. Shumica e karotave me rrota do të futen poshtë sediljes dhe janë aq të vogla sa të ngrihen lehtësisht brenda dhe jashtë koshave të magazinimit të sipërm. Karotat me rrota mund të mbajnë një ndryshim të vetëm të rrobave, librave, revistave dhe çdo sendi tjetër të vogël që dëshironi të merrni me vete në aeroplan.


18 ″ - 20 L Bagazhe Transporti

Këto konsiderohen si madhësi ndërkombëtare të dorës, pasi ato lejohen si mjet transporti për shumicën e fluturimeve ndërkombëtare. Ato janë ideale për udhëtime prej 1-2 ditësh, pasi kanë hapësirë ​​paketimi për disa veshje, një palë këpucë dhe tualetin.


21 ″ - 22 ″ Bagazhe me vete

Këto janë madhësitë më të njohura të bagazhit të dorës për fluturimet e brendshme në SHBA. Shumica e linjave ajrore amerikane kanë kufizime prej 22 ″ x 14 ″ x 9 ″, ose 45 inç linear. Këto janë madhësitë ideale për udhëtarët e biznesit ose udhëtimet e fundjavës, pasi pjesa më e madhe e këtyre madhësive kanë ose një mëngë të palosshme ose mëngë të lëvizshme që mund të mbajë një kostum ose veshje dhe ka hapësirë ​​të mjaftueshme për paketim për disa veshje, disa palë këpucë dhe tualetin. Shumica gjithashtu kanë një tipar zgjerimi, i cili lejon një shtesë prej 2 deri në 4 inç të kapacitetit të paketimit, por kur zgjerohen këto madhësi mund të tejkalojnë kufizimet e vazhdimit dhe duhet të kontrollohen.


23 ″ - 24 L Bagazhi i Vogël i Kontrolluar

Këto madhësi janë të njohura për udhëtarët që kërkojnë një mundësi më të vogël dhe më të lehtë të bagazhit për të kontrolluar. Këto pjesë janë shumë të mëdha për t'u transportuar në aeroplan, por janë perfekte për udhëtime prej 3 deri në 5 ditë. Ka vend për 2 deri në 3 veshje, një palë këpucë, dhe pajisje për tualetin. Kostumi (një mëngë të palosshme ose të rrobave të lëvizshme) ka hapësirë ​​për deri në 2 kostume ose fustane.


25 ″ - 27 ″ Bagazhet e kontrolluara

Këto madhësi janë madhësia më e popullarizuar e bagazhit për t'u kontrolluar. Ato janë ideale për udhëtime prej 5 deri në 7 ditë, ose më gjatë, në varësi të mënyrës së paketimit. Ata kanë një kapacitet të madh për veshje të shumta, këpucë dhe tualetin. Kostumi (një mëngë të palosshme ose të rrobave të lëvizshme) mund të mbajë dy kostume leshi të trasha dhe deri në katër fustane. Këto janë opsioni më i mirë për tu kontrolluar nga bagazhet, ato kanë shumë hapësirë ​​për tu paketuar por ju nuk do ta thyeni kurrizin duke u përpjekur ta lëvizni.


28 ″ - 32 ″ valixhe

Këto janë valixhe shumë të mëdha të destinuara për udhëtime që tejkalojnë një javë. Ata kanë një kapacitet të jashtëzakonshëm për gjithçka me të cilën dëshironi të udhëtoni. Për shkak të madhësisë së tyre të madhe, kur janë të mbushura plotësisht, ato mund të jenë të vështira për t'u manovruar dhe mund të kalojnë 50 l. kufizimet e peshës që zbatojnë shumica e linjave ajrore amerikane. Së bashku me kufizimet e peshës, shumica e linjave ajrore amerikane kanë një kufizim të madhësisë prej 62 inc inç linear dhe këto madhësi mund të tejkalojnë atë madhësi, veçanërisht kur zgjerohen. Por nëse e dini që keni nevojë për pjesën më të madhe të bagazhit, këto do të ishin për ju.