Të gjitha kategoritë
EN

Ti je ketu : home>Lajme

Si të zgjidhni bagazhet, paketat dhe çantat

2019-12-09 18

Pasja e llojit të duhur të bagazhit, paketimit ose çantës për udhëtimet tuaja mund ta bëjë më të lehtë dhe më pak stresuese paketimin dhe hedhjen në aeroplan ose goditjen në rrugë. Por me kaq shumë stile për të zgjedhur, të vendosësh se cili është i duhuri për ty mund të jetë një sfidë. Ky artikull prish llojet e ndryshme të bagazhit dhe ofron këshilla për zgjedhjen e madhësisë, peshës dhe nivelit të duhur të qëndrueshmërisë. Ai gjithashtu kalon mbi tipare si rrota, ndarje laptopë dhe pajtueshmëri të dorës.


Llojet e bagazheve, çantave dhe paketave


Ekzistojnë tre kategori të gjera të bagazhit: bagazh me rrota, pako udhëtimi dhe duffels udhëtimi. Kur vendosni se cila është e përshtatshme për ju, mund të jetë e dobishme të mendoni për gjëra të tilla si ku po shkoni, si do të arrini atje dhe çfarë planifikoni të bëni kur të arrini atje.


Bagazhet me rrota

Avantazhi i dukshëm i bagazheve, paketave dhe çantave me rrota është se sa lehtë mund të transportohen përmes aeroportit dhe nëpër rrugët e lëmuara dhe trotuaret. Ekzistojnë tre lloje të bagazhit me rrota: bagazh rrotullues, duffels me rrota dhe çanta shpine me rrota.

Bagazhet që rrotullohen: Projektuar për udhëtarët tradicionalë, bagazhet e rrotullimit janë ato që shihni shumica e njerëzve që tërheqin pas tyre në një aeroport. Ato vijnë në një sërë madhësish dhe tipikisht kanë ndërtim të fortë të bërë për të trajtuar ashpërsinë e sistemeve të transportit të bagazhit. Ato zakonisht janë më të mirat për udhëtime biznesi, vizita familjare, udhëtime rrugore dhe udhëtime në zonat urbane.

Duffels me rrota: Asgjë nuk e gëlltitë veshjen si një çantë duffel, dhe një me rrota është një zgjedhje e mirë për udhëtarët me shumë sporte. Nëse aventurat tuaja shpesh kërkojnë veshje me madhësi dhe forma shumë të ndryshme, një duffel kodrina është një mënyrë e zgjuar për t'i korrigjuar të gjitha. Për paketuesit e dritës, një duffel me rrota të dorës ofron më pak hapësirë, por ju lejon të heqni dorë nga koha dhe shpenzimet e kontrollit të një çante. Duffels me rrota janë një zgjedhje e mirë për udhëtime aventureske që kërkojnë veshje të mëdha ose në formë të çuditshme, udhëtime familjare dhe udhëtime rrugore. Për të mësuar më shumë rreth opsioneve të duffel, lexoni më poshtë.

Çanta shpine me rrota: Të njohura për udhëtarët e aventurave, këto kombinojnë komoditetin e bagazhit me rrota me lëvizjen e një çante shpine. Ju mund të transportoni shumë ingranazhe me një tërheqje të thjeshtë të dorezës që zgjatet. Të përballeni me trafik të madh në këmbë ose me një fluturim të gjatë shkallësh? Rrip në shiritat e shpatullave dhe rripin e hip për lehtësinë e bartjes pa duar. Çantat e shpinës me rrota janë zakonisht më të mirat për udhëtime aventureske dhe udhëtime rrugore. Për të mësuar më shumë rreth çantave të shpinës, shihni pjesën më të paketave të udhëtimit më poshtë.


Duffels udhëtimi

Këto variojnë nga duffels bazë që ju hidhni mbi supe te duffels me rrota me doreza të zgjatshme (për të mësuar rreth duffels me rrota, shih seksionin Bagazhet me rrota të këtij neni.) Avantazhi kryesor i duffels mbi opsionet e tjera është dizajni i tyre i thjeshtë. Ata janë të lehtë për t'u përdorur dhe zakonisht kanë një hapësirë ​​të madhe për paketimin e veshjeve dhe veshjeve tuaja. Sigurisht, ky mund të jetë një disavantazh nëse jeni tip super i organizuar, i cili ka nevojë për xhepa dhe ndarje të ndara për të qëndruar i shëndetshëm. (Një mënyrë për të qenë të organizuar në një duffel është të paketoni gjërat tuaja në kube udhëtimi ose thasë sendesh.)

Çantat Duffel janë në dispozicion në shumë madhësi, nga çantat kompakte të dorës që kanë një kapacitet prej 20-30 litra dhe do të mbajnë rrobat e një fundjave deri në duffels masive që mbajnë 100 litra ose më shumë për aventura që kërkojnë ton ingranazhe.

Çantat tradicionale të duhanit që nuk kanë rrota mund të duken të modës së vjetër duke pasur parasysh se sa rrota të lehta mund të bëjnë transportin. Por, për aventurat në vendet e largëta me rrugë me gunga, të pashtruara, rrotat do të jenë më shumë probleme sesa vlejnë dhe ato do të shtojnë disa paund në peshën e përgjithshme të çantës. Jo vetëm që duffels tradicionale janë më të lehta, ato janë edhe më të lakueshme se ato që kanë rrota, duke i bërë ato më të lehta për t'u mbushur në pjesën e pasme të makinave, për t'u ngarkuar në raftet e çatisë ose për t'i lidhur një kafshë paketimi. Këto duffels janë gjithashtu më të lehtë për t'u ruajtur (pa pjesë të ngurtë, kështu që ato palosen më të vogla) dhe zakonisht më pak të kushtueshme. Ato janë një mundësi e shkëlqyeshme për alpinistët, udhëtarët e aventurave dhe njerëzit me një buxhet që duhet të transportojnë shumë pajisje.


Pako Udhëtimesh

Këto çanta shpine miqësore për udhëtime shkëlqejnë atje ku bagazhet me rrota nuk munden: në zhavorr, rrugë me kalldrëm, shkallë dhe terrene të tjera të pabarabarta. Paketat e udhëtimit janë si çantat e shpinës të tjera për sa i përket veshjes së tyre dhe mbështetjes që ato ofrojnë, por ato kanë karakteristika specifike të udhëtimit, të tilla si xhepat e organizatës, rripat e shpatullave dhe rripat e shpatullave dhe tiparet e integruara të sigurisë, si zinxhirët e mbyllur. Ato janë ideale për udhëtarët që duan të jenë shumë të lëvizshëm dhe janë në rregull duke mbajtur gjithçka në shpinë.